Szkółki


Program szkolenia z zakresu kultury kuchni japońskiej oraz elementów składowych
przygotowania sushi to zakres proponowanej przez nas oferty.
Skierowana jest do osób, których świat sushi fascynuje swoją treścią, 
entuzjastów ZDROWEGO ŻYWIENIA jak również do amatorów stawiających
pierwsze kroki w swojej kulinarnej przygodzie.
 

Program szkoleniowy przewiduje

 
- historia kuchni Japońskiej oraz tajniki jej smaków i aromatów - teoria
- podstawowe zasady higieny przy tworzeniu sushi - teoria / praktyka
- technika krojenia świeżych ryb - teoria / praktyka
- przygotowanie elementów składowych potraw teoria / praktyka
- przygotowanie potraw, dobór smaków i aromatów - teoria / praktyka
- ocena grupowa - teoria / praktyka
- wybór sushimate - nadanie certyfikatów podstawowego szkolenia sushi
- konsumpcja - czysta praktyka
- rozdanie certyfikatów oraz gift bags z zestawami do przygotowania sushi
 
Przewidywany czas szkolenia do 4 godzin
 

Zakres szkolenia

ZESTAW SZKOLENIOWY I - 150 pln / od osoby
- Hosomaki – 2 rodzaje
- Futomaki – 1 rodzaje- Nigiri – 1 rodzaje
 

ZESTAW SZKOLENIOWY II - 300 pln / od osoby
- Hosomaki– 2 rodzaje
- Futomaki – 2 rodzaje
- Harumaki maki – 1 rodzaje
- Nigiri – 2 rodzaje
- Mini GIFT BAG
 
ZESTAW SZKOLENIOWY III - 350 pln / od osoby
- Hosomaki – 3 rodzaje
- Futomaki – 3 rodzaje
- California maki – 1 rodzaj
- Nigiri – 3 rodzaje
- Harumaki maki – 2 rodzaje
- GIFT BAG SUSHI + wino śliwkowe
 
ZESTAW SZKOLENIOWY IV - 450 pln / od osoby
- Hosomaki – 4 rodzaje
- Futomaki – 4 rodzaje
- California maki – 2 rodzaje
- Nigiri – 4 rodzaje
- Harumaki maki – 2 rodzaje
- Sałatka Japońska – 1 rodzaj
- GIFT BAG SUSHI + wino śliwkowe
 

Kontakt

Wszystkich zainteresowanych prosimy o kontakt  z koordynatorem projektu: 
Bernadetta Dąbska
TEL.  609 868 687